Desertai · Miltiniai patiekalai · Saldūs patiekalai · Sausainiai · Skanumynai

Plikyti sausainiai

Plikyti sausainiaiTurbūt ne vienas iš Jūsų mėgstate tuos skanius sausainius, kurių galima nusipirkti parduotuvėje. Aš irgi tokius mėgstu, todėl pabandžiau pagaminti juos namuose. Parduotuvėje į juos yra dar kažkas dedama, gal vanilė, todėl skonis šiek tiek skyrėsi, bet šiaip tai išeina visai skaniai 😉 Plikytais šie sausainiai vadinami todėl, kad juos gaminant reikia plikyti tešlą. Tai yra visiškai nesudėtinga 😉

Reikės:

  • 340 g miltų;
  • 150 g sviesto;
  • 260 g cukraus;
  • 6-7 kiaušinių (priklauso nuo jų dydžio);
  • 700ml pieno;

Paruošimas:

Taigi, visų pirma į puodą supilame pieną ir dedame sviestą. Maišome tol, kol išsilydys sviestas ir pienas užvirs. Tada suberiame miltus su cukrumi ir maišome tol, kol tešla sušoks į gumulą. Tešlą atšaldome, įmušame kiaušinius, gerai juos įmaišome. Tada konditerinio švirkšto pagalba suformuojame sausainiukus tiesiai ant kepimo skardos ir pašauname į orkaitę. Kepame tol, kol gražiai apskrunda 🙂

Receptas paimtas iš supermama.lt

Skanaus!

10 minčių apie “Plikyti sausainiai

  1. Labas Laura,

    Ne, kai užverda pienukas, sumažinkite ugnį ir po truputėlį įmaišykite miltus, kol tešla nesušokt į gumulą. O kai jau sušoks, tada reikėtų nuimti nuo ugnies ir atšaldžius įmušti kiaušinius 🙂

  2. As tai didesnius darau pyragaicius ir tada i vidu pripurskiu kokio nors idaro. Siaip iprasta yra purksti saldu idara, pavyzdziui, varskes ir kondensuoto pieno, bet karta bandziau ir su suriu idaru. Isviriau keleta kiausiniu, sutarkavau, tada sutarkavau fermentinio surio ir pridejau krienu. Kadangi krienai buvo roziniai, o kiausiniai su suriu geltoni, galiausiai spalva isejo fantastine 🙂 Pripurskiau i pyragaicius ir visiems labai patiko 🙂

  3. O kaip darai didesnius? Ta prasme, gal turi kokį nors didelį konditerinį švirkštą, nes mano tai mažiukai, tai ir išeina mažiukai 😦 🙂

  4. Sveiki,
    man tesla skysta gavosi, per skirksta teka 😀
    ka ne taip padariau?
    ar tas pasrasymas, kad kiausiniu kiekis piklauso nuo dydzio, gal kiausiniu per daug?
    ar kitos priezastys?
    Aciu,
    Jura

    1. greiciausiai kiausiniai buvo didesni , nes ir man taip buvo , tai kita karta dejau vienu kiausiniu maziau 🙂

  5. Siaip kiek zinau, plikyti sausainiai kepami su ruduoju cukrumi, kuris ir duoda ta prieskoni, tai tikrai ne vanile 🙂

    1. Gali būti 🙂

      Bet receptų būna įvairių. Reikės kada nors išbandyti ir su ruduoju cukrumi 😉

Parašykite komentarą