Daržovės · Greita · Mišrainės · Salotos

Sluoksniuota kumpio ir porų mišrainė su kepta duona

img_2212

Šios mišrainės bene visada skanaujame pas mano pusbrolį svečiuose – ją gamina jo žmona Kristina. Receptu ji pasidalino ir su manimi, o aš dalinuosi su jumis 🙂 Ši mišrainė puikiai tinka šventinio stalo paįvairinimui, jeigu visokios tradicinės baltos ir pikantiškos jau atsibodo 🙂

Reikės:

  • Šviežių morkų (naudojau vieną didelę)
  • Nedidelio poro
  • Kumpio (naudojau rūkytą kiaulienos)
  • Konservuotų kukurūzų nedidelio indelio
  • Majonezo
  • Palangos duonos
  • Aliejaus kepti

Paruošimas:

1. Morka sutarkuojame morkine tarka, porą supjaustome (aš žiedą pjausčiau į keturias dalis), kumpį supjaustome kubeliais.

2. Palangos duoną supjaustome nedideliais kubeliais ir apkapame aliejuje, kol apskrus.

3. Giliame inde sluoksniuojame mišrainę: dedame morkų sluoksnį, tada porų, aptepame majonezu. Ant viršaus dedame kumpį, tada konservuotus kukurūzus, vėl aptepame majonezu. Tada vėl ta pati eiga – morkos, porai, majonezas, kumpis, kukurūzai. Paskutinis sluoksnis turi būti majonezo (sluoksnių darote tiek, kiek norite, ir kiek turite produktų).

4. Mišrainę aptepame majonezu, o ant viršaus dedame keptos duonos kubelius.

Štai ir viskas 😉 Skanaus!

img_2208

Parašykite komentarą