Šios mišrainės bene visada skanaujame pas mano pusbrolį svečiuose – ją gamina jo žmona Kristina. Receptu ji pasidalino ir su manimi, o aš dalinuosi su jumis 🙂 Ši mišrainė puikiai tinka šventinio stalo paįvairinimui, jeigu visokios tradicinės baltos ir pikantiškos jau atsibodo 🙂
Reikės:
- Šviežių morkų (naudojau vieną didelę)
- Nedidelio poro
- Kumpio (naudojau rūkytą kiaulienos)
- Konservuotų kukurūzų nedidelio indelio
- Majonezo
- Palangos duonos
- Aliejaus kepti
Paruošimas:
1. Morka sutarkuojame morkine tarka, porą supjaustome (aš žiedą pjausčiau į keturias dalis), kumpį supjaustome kubeliais.
2. Palangos duoną supjaustome nedideliais kubeliais ir apkapame aliejuje, kol apskrus.
3. Giliame inde sluoksniuojame mišrainę: dedame morkų sluoksnį, tada porų, aptepame majonezu. Ant viršaus dedame kumpį, tada konservuotus kukurūzus, vėl aptepame majonezu. Tada vėl ta pati eiga – morkos, porai, majonezas, kumpis, kukurūzai. Paskutinis sluoksnis turi būti majonezo (sluoksnių darote tiek, kiek norite, ir kiek turite produktų).
4. Mišrainę aptepame majonezu, o ant viršaus dedame keptos duonos kubelius.
Štai ir viskas 😉 Skanaus!