Šiandien dar būdama darbe supratau, kad vakarui nesu nieko suplanavusi. Kadangi taip atsitinka labai retai :), tai nutariau, kad reikia pagaliau ką nors iškept, nes labai seniai nieko nekepiau (išskyrus vištienos sparnelius draugės mergvakariui :)). Taigi šįkart trupininis varškės pyragas (truputėlį paspoilinsiu – jis labai skanus :)).
Reikės:
- 300 g miltų;
- 600 g varškės;
- 3 kiaušinių;
- 300 g cukraus;
- 150 g grietinės;
- 180 g sviesto;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos;
- 5 a.š. kukurūzų miltų;
Paruošimas:
Visų pirma paruošiam tešlą. Į puodą dedam miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišom. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies, beriame 150 g cukraus ir gerai išmaišome, kad sviestas kiek atvėstų, o cukrus ištirptų. Tada įmušame vieną kiaušinį ir vėl labai gerai išmaišome, kad būtų vientisa masė. Tada visą masę supilame į miltus ir išminkome tešlą. Ją padedame į šaldytuvą (jeigu turite galimybę, tai gerai būtų tešlą šaldytuve laikyti 1-2 val.).
Dabar darysime įdarą: du kiaušinius suplakame su likusiu cukrumi (150 g), varškę sutriname su blenderiu. Sumaišome varškę, kiaušinių plakinį, grietinę, dedame kukurūzų miltus.
Kepimo skardą aptepame sviestu. Į dugną dedame 2/3 tešlos. Pilame varškės masę. Ant viršaus sutrupiname likusią tešlą (galima trupinti pirštais, galima tarkuoti :)). Pyragą kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes. Tikrinkite, ar iškepė varškės masė (su degtuku, dantų krapštuku ar pan.).
Skanaus!
Recepto šaltinis: tinklaraštis “Skanus gyvenimas“ 🙂