Nusprendžiau iškepti čeburekų – nežinau kodėl 🙂 Ir vėl su vištiena, bet šįkart turiu pasiteisinimą – namie buvo tik vištienos faršas 🙂
Reikės:
- 4 st. miltų;
- 1/3 st. vandens;
- 1 a.š. druskos;
- 2 v.š. aliejaus;
- 1 kiaušinio;
- Mėsytės (pagal skonį);
- Svogūno;
- Kefyro; (aš jo neturėjau, tai ir nedėjau, bet čeburekai vis tiek gavosi labai skanūs);
Paruošimas:
Į puodą įpilame vandens, suberiame druską, įpilame aliejų. Laukiame kol užvirs. Kai vanduo užvirs, įberiame 1/2 st. miltų ir gerai išmaišome. Tešlą paliekame atvėsti, o tuo tarpu gaminame įdarą.
Paimame mėsą, paprieskoniuojame (pagal skonį), įpilame truputėlį kefyro (nereikia, kad mėsytė “plauktų“). Supjaustome svogūną ir metame į įdarą. Kai tešla atvės, įmušame kiaušinį, sudedame likusią miltų dalį ir gerai viską išminkome. Jeigu matote, kad miltų neužtenka kočiojimui – berkite dar. Tešlą iškočiuojame ir lėkšte ar kokiu kitu apvaliu daiktu suformuojame čeburekus. Į apskritimo vidurį dedame faršo, apskritimą uždarome ir gerai “užsandariname“, kad neišbėgtų skystis. Čeburekus kepame aliejuje, ant neaukštos ugnies.
Receptas paimtas iš Giedriaus tinklaraščio.
Skanaus!
o moki senovinius ceburekus daryt? kad bulka toke butu stora toke nu kitoke zodziu