Kepiniai · Miltiniai patiekalai · Mėsa · Pyragėliai · Vištiena

Čeburekai

Nusprendžiau iškepti čeburekų – nežinau kodėl 🙂 Ir vėl su vištiena, bet šįkart turiu pasiteisinimą – namie buvo tik vištienos faršas 🙂

Reikės:

  • 4 st. miltų;
  • 1/3 st. vandens;
  • 1 a.š. druskos;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 kiaušinio;
  • Mėsytės (pagal skonį);
  • Svogūno;
  • Kefyro; (aš jo neturėjau, tai ir nedėjau, bet čeburekai vis tiek gavosi labai skanūs);

Paruošimas:

Į puodą įpilame vandens, suberiame druską, įpilame aliejų. Laukiame kol užvirs. Kai vanduo užvirs, įberiame 1/2 st. miltų ir gerai išmaišome. Tešlą paliekame atvėsti, o tuo tarpu gaminame įdarą.
Paimame mėsą, paprieskoniuojame (pagal skonį), įpilame truputėlį kefyro (nereikia, kad mėsytė “plauktų“). Supjaustome svogūną ir metame į įdarą. Kai tešla atvės, įmušame kiaušinį, sudedame likusią miltų dalį ir gerai viską išminkome. Jeigu matote, kad miltų neužtenka kočiojimui – berkite dar. Tešlą iškočiuojame ir lėkšte ar kokiu kitu apvaliu daiktu suformuojame čeburekus. Į apskritimo vidurį dedame faršo, apskritimą uždarome ir gerai “užsandariname“, kad neišbėgtų skystis. Čeburekus kepame aliejuje, ant neaukštos ugnies.

Receptas paimtas iš Giedriaus tinklaraščio.

Skanaus!

1 mintis apie “Čeburekai

Parašykite komentarą