Jautienos guliašas

Guliašas

Šiandien grįžome iš Italijos ir žiauriai užsimanėme kokio nors “lietuviškesnio” maisto, nes makaronai ir picos jau pabodo😀 Tiesą sakant, apie guliašą svajojome jau gal kokias dvi dienas🙂 Ir net neįsivaizduoju, kodėl🙂 Bet kuriuo atveju šiandien pagaminau labai skanų ir paprastą guliašo variantą, todėl labai rekomenduoju tokį ir jums😉 Aišku, skaniausia valgyt guliašą (bent jau man) su bulvių koše, bet, manau, tiktų ir ryžiai🙂

Reikės:

  • Jautienos sprandinės be kaulo (gaminau iš 400 g)
  • 3 vidutinio dydžio morkų
  • 2 kubelių sultinio (galima naudot jautienos ar vištienos)
  • Pomidorų padažo (naudoju Heinz klasikinį)
  • Pipirai
  • 4-5 stiklinių vandens

Paruošimas:

Iš pradžių į vidutinio dydžio puodą pilame 4 stiklines vandens, dedame sultinio kubelius. Pastatome ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Supjaustome jautienos sprandinę nedideliais gabaliukais, dedame juos į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame ant vidutinės ugnies apie 4-5 min. Kai sultinys užvirs, dedame į jį mėsą. Tada gana stambiais gabaliukais supjaustome morkas, dedame jas į keptuvę su aliejumi. Apkepame ant nedidelės ugnies, pilame kečupą (tiek, kad jis apsemtų morkas), pakepiname apie 3 minutes, tada dedame morkas į jau verdančią mėsą, beriame pipirus. Troškiname mėsytę apie valandą, kol suminkštės, o skystis sutirštės. Jeigu matote, kad mėsytė dar nėra minkšta ir ją reikėtų dar patroškinti, tiesiog įpilkite dar vieną stiklinę vandens ir dar patroškinkite🙂 Tai tiek!

Skanaus!🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s