Kai vyras nesustodamas ir nekalbėdamas kerta kažką, ką pagaminau ir po to dar visaip išgiria, tai žinau, kad patiekalas tikrai pavyko 😀 Pagaminau viską labai greitai, tad receptas tinka skubantiems 😉
Reikės:
- Šviežios lašišos
- 50 g sviesto
- Pusės didesnės citrinos
- Šviežių krapų
- 3 v.š. grietinės
- Druskos
- Kuskuso
- Šviežių daržovių (agurkas ir paprika puikiai tiko)
Paruošimas:
1. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies. Kepimo indą išklojame folija (folijos reikia tiek, kad pakaktų lašišą ir uždengti). Aptepame foliją ištirpintu sviestu (sviesto turėtų biški likti), dedame gabaliukais supjaustytą lašišą. Apibarstome druska.
2. Į atskirą indą išspaudžiame pusę citrinos, nuplauname ir smulkiai supjaustome krapus. Pusę citrinos sulčių pilame ant lašišos, barstome ant lašišos pusę krapų, kitą pusę dedame į likusias citrinos sultis.
3. Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Lašišą uždengiame folija ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 15 min.
4. Kol lašiša kepa, gaminame padažą. Į indą su citrinos sultimis ir krapais pilame likusį sviestą, dedame grietinę. Padažas paruoštas.
5. Po 15 min lašišos kepimo ją atidengiame ir kepame dar 5-10 min naudojant grilio funkciją.
6. Kuskusą paruošiame pagal nurodymus ant pakuotės.
7. Daržoves nuplauname ir supjaustome.
Štai ir viskas! Užtrukau apie 30 min, taigi tikrai labai neilgai 🙂
Skanaus!