Miltiniai patiekalai · vegetarams

Patys skaniausi “ežiukai“

Šis receptas yra vienas mano mėgstamiausių ir lengviausių. Nors, sunku būtų jį pavadinti receptu, nes galiu pasakyti tik vieno ingridiento tikslų kiekį :)) bet kuriuo atveju, tikrai rekomenduoju. Labai mėgau, kai buvau vaikas, tokius ežiukus virdavo mano a.a. prosenelė Proskovja. Jie pagaminami greitai, taip pat kaip ir suvalgomi 🙂

Ežiukai

Reikės:

  • 1 kiaušinio
  • Miltų
  • Vandens
  • Druskos
  • Svogūno
  • Grietinės

Paruošimas:

Paimame didelį puodą – mušame kiaušinį, beriame druską, suplakame. Įpilame maždaug pusę stiklinės vandens. Beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų. Iš tešlos formuojame pailgas lazdeles (kai kurie jas “perleidžia“ dar per bulvių tarką, kad turėtų “spygliukus“, bet aš tingiu tai daryt:)) ir metame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame tol, kol iškils į paviršių. Kol mūsų ežiukai verda, supjaustome svogūną nedideliais gabaliukais, į keptuvę pilame aliejaus ir dedame svogūnus, kepame kol apskrus. Išvirusius ežiukus dedame į keptuvę, kur jau kepa svogūnai. Kepame apie 5 min, tada dedame kelis šaukštus grietinės. Leidžiame ežiukams dar keletą minučių “pasitroškinti“ grietinėje. Štai ir viskas 🙂

Skanaus!

Parašykite komentarą