Antrieji patiekalai · Vištiena

Traškūs vištienos kepsneliai

Sutikite, vištiena gali labai greitai pabosti. Jeigu tik nežinote, ką su ja naujo padaryti 😉 Viename visai smagiame blog’e štai čia radau šią idėją ir ją įgyvendinau, nes turėjau vištienos krūtinėlės, reikėjo kažkaip ją panaudoti 🙂 Taigi, viskas labai paprasta:

Reikės:

  • Vištienos filė (turėjau du didelius gabalus, kuriuos supjausčiau į 6 mažesnius);
  • 3 val. šaukštų miltų;
  • 200 ml pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • Prieskonių (naudojau prieskonius vištienai ir kajeno pipirus);
  • 200-300 g sausų pusryčių (svarbu, kad būtų nesaldūs, naudojau Kellog’s);

Paruošimas:

Vištienos filė supjaustome į mažesnius gabaliukus, apibarstome prieskoniais (pvz., vištienos) ir “primušame“ su virtuviniu plaktuku. Į vieną dubenį dedame miltus, prieskonius (dėjau kajeno pipirus), pilame pieną ir mušame kiaušinį, viską gražiai išmaišome. Į kitą dubenį beriame sausus pusryčius, truputėlį pasmulkiname (galima ir rankomis). Imame gabaliuką vištienos, pamirkome pirmajame mišinyje, tada apvoliojame sausuose pusryčiuose. Taip paruoštą vištieną dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės apie 40 min. Nepamirškite apversti, kad gražiai apskrustų abi pusės 🙂

Skanaus! 😉

P.S. labai skanu su “Uncle Ben’s“ extra spicy padažu 🙂

Parašykite komentarą