Desertai · Kepiniai · Pyragai · Saldūs patiekalai · Skanumynai · vegetarams

Pyragas “Snickers“

FullSizeRender (3)

Šioms šventėms nusprendžiau iškepti naują pyragą ir vyras pasirinko “Snickersą“ (kuris dažnai vadinamas tortu, bet man gavosi labiau pyragas, nes gaminau greitai, niekaip papildomai nepuošiau ar pan.). Kepiau pagal šį receptą, bet, sakyčiau, labai taip pagreitintai 😀 Gavosi visai skanus pyragas, tik kai kuriuos dalykus antrą kartą daryčiau kitaip (būtinai parašysiu, ką ;)). Pyrago tikrai užteks nemažai kompanijai, nes jis labai saldus ir sotus, tai žmonės daug ko nesuvalgo 😉

Reikės:

Karameliniams biskvitams

  • 2 kiaušiniai
  • 330 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 1/2 skardinės “Rududu“
  • 1 puodelis grietinės
  • 1 a. š. sodos

Šokoladiniam pertepimui

  • 100 g juodo šokolado
  • 50 ml pieno (aš naudojau grietinėlę)

Grietinėlės kremas

  • 400 g plakamosios grietinėlės
  • 2 šaukštų cukraus pudros

Sviestinis kremas

  • 250 g “Rududu“
  • 100 g žemės riešutų
  • 100 g sviesto

Paruošimas:

  1. Iš pradžių iškepame biskvitą. Puode suplakame kiaušinius, grietinę, kartu su soda ir cukrumi. Dedame “Rududu“ (palaikykite per naktį kambario temperatūroje, kad būtų lengviau išsukti). Galiausiai beriame miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame tešlą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 40-50 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku, ar tešla iškepus). *Tipsas: kai kurios šeimininkės tešlą skaido į dvi dalis ir kepa du biskvitus atskirai, nes taip lengviau juos prapjauti į dalis. 
  2.  Iškepusį biskvitą paliekame atvėsti, o tada prapjauname į kelias dalis. Man gavosi 3 dalys. Pjoviau tiesiog su peiliu, nors kai kurioms geriau pavyksta tai padaryti su paprasčiausiu siūlu. Biskvito viršūnė pasidaro kaip toks kalniukas, tai tortui nelabai tinka, bet kadangi aš šį daiktą pakrikštijau pyragu, tai man suėjo gerai 😀 Va, kokios jis buvo formos:

FullSizeRender (4)

3. Toliau gaminame įdarus. Paprasčiausiai pasigamina šokoladinis: tiesiog sulaužykite šokolado plytelę, įpilkite pieno (ar grietinėlės) ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol šokoladas ištirps.

4. Karamelinis įdaras: rududu išsukame su minkštu sviestu. Ant keptuvės be jokių aliejų pakepiname riešutus ir tada juos susmulkiname (aš tai dariau tiesiog blenderyje). Susmulkintus riešutus beriame į karamelinį kremą, gerai išsukame.

5. Grietinėlę su cukraus pudrą supilame į plaktuvą ir išplakame iki standumo.

6. Renkame pyragą: dedame pirmą dalį, palaistome biskvitą saldžiu vandeniu (vandenyje išmaišome kelis šaukštelius cukraus) arba galima, pavyzdžiui, pašlakstyti saldžia kava. Aš šito nepadariau ir tai buvo klaida, nes biskvitai gavosi sausoki 😦 Taigi kitą kartą tikrai apšlakstyčiau kava 🙂 Tada biskvitą tepame šokoladu, ant jo tepame karamelinį kremą, ant jo – išplaktą grietinėlę. Dedame ant viršaus antrą biskvitą ir vėl taip pat pertepame. Viršui man liko grietinėlės ir šokolado, dėl to ir gavosi toks aptepimas 🙂

7. Sudėtą pyragą padedame į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų 🙂

Štai ir viskas, skanaus! 😉

Parašykite komentarą