Antrieji patiekalai · Apkepas · Kepiniai · Pyragai · Užkandžiai

Kišas su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais

Kišas su vištiena ir saulėje džiovintais pomidoraisJau senokai buvau nusitaikiusi į prancūzų skanėstą – kišą (pranc. quiche). Jų receptų yra įvairiausių, o ir esmė jų tokia, kad galite labai paprastai patys sukurti visiškai naują receptą 🙂 Tačiau atkreipiau dėmesį į vieną kišą, kurį radau čia ir nusprendžiau jį pasigaminti. Gaminau jį truputėlį kitokį nei originaliame recepte (pvz., nedėjau svogūnų, nes jų nemėgstu), bet rezultatas pranoko absoliučiai visus lūkesčius! Kišas pagamintas vakar vėlai vakare, o šiandien jo likęs tik mažas gabalėlis 🙂 Taigi tikrai labai rekomenduoju!

Reikia:

– 450 g miltų;
– 150 g sviesto;
– 5 kiaušinių;
– 350 g vištienos krūtinėlės;
– 100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
– 150 g grietinės;
– 1 didelis pomidoras;
– 100 g fermentinio sūrio;
– 50 g sūrio “Džiūgas”;
– Džiovintų čiobrelių;
– Druska;
– Cukrus;
– Pipirai;
– Maltas karis;
– Kuminai;

Paruošimas:

1. Iš pradžių ruošiame tešlą: į gilų puodą beriame miltus, dedame gabaliukais pjaustytą/tarkuotą/plėšytą sviestą. Viską gerai išmaišome ir dar galime sutrinti su rankomis, kad miltai pasidarytų kaip birūs gumuliukai. Beriame šaukštelį cukraus, šaukštelį druskos ir džiovintų čiobrelių (pagal skonį). Mušame du kiaušinius. Viską gerai išmaišome. Tešla gaunasi labai biri. Statome ją į šaldytuvą tol, kol bus paruoštas įdaras.

2. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Saulėje džiovintus pomidorus taip pat supjaustome. Sūrį sutarkuojame (kas labai tingi – galima susmulkinti blenderyje). Blenderyje išplakame tris kiaušinius. Pomidorą supjaustome plonais griežinėliais.

3. Gaminame kišo įdarą – puode sudedame vištieną, saulėje džiovintus pomidorus, pilame išplaktus kiaušinius, dedame sūrį (aš dėjau visą sūrį, bet galima jo palikti ir pabarstyti ir ant visos masės viršaus), dedame grietinę. Dedame druską, maltą karį, kuminų (pagal skonį). Viską gerai išmaišome.

4. Iš šaldytuvo ištraukiame tešlą, išklojame ja kepimo forma, taip pat lipdome kraštus. Tešla labai biri, bet limpanti, tad priklijuoti ją prie formos šonų nebus problemų.

5. Įkaitiname orkaitę iki 180 C ir statome 10 min tešlą, kad ji sutvirtėtų. Tada išimame ją iš orkaitės ir dedame visą įdarą. Ant įdaro viršaus gražiai išdėliojame plonais griežinėliais pjaustytą pomidorą. Kišą kepame apie 40 min 200 laipsnių temperatūroje. Galima viršų truputėlį apskrudinti – bus labai skanu 🙂

Kišą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą – visada labai skanu. Į įdarą galima dėti viską, ką tik užsimanysite įdėti – ir grybus, ir lašišą, ir kumpį, ir papriką. Žodžiu, laisvė jūsų fantazijai 🙂

Skanaus!

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s