Purūs blyneliai su grybų padažu

Blyneliai

Šitie blyneliai yra labai paprastai pagaminami ir tinkami valgyti praktiškai su bet kokiu padažu. Grybų – tinka puikiai🙂

Reikės:

  • 1 stiklinės kefyro
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus

Padažui:

  • Grybų (kuriuos labiausiai mėgstate)
  • Svogūno (jei mėgstat – dėkit daugiau, jeigu ne – dėkit mažiau)
  • Keleto šaukštų grietinės

Paruošimas:

Į dubenį pilame kefyrą, aliejų, sodą, miltus, druską ir cukrų. Viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis puri, su burbuliukais. Iš šitos tešlos ir kepame blynus ant įkaitintos keptuvės (naudoju visai nedaug aliejaus). Kol kepa blynai, smulkiai supjastome grybus ir svogūną ir kepame atskiroje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Kai grybai ir svogūnai suminkštėja, dedame kelis šaukštus grietinės ir kepame dar 5 min. Štai ir viskas, padažas pagamintas – dedame ant blynų ir ragaujame🙂

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s