Keksiukai · Saldūs patiekalai · Skanumynai · vegetarams

Kavos skonio keksiukai

Pradėjau eksperimentuoti su keksiukais, todėl šįkart nusprendžiau pabandyti draugės Lauros receptą ir iškepti kavos skonio keksiukų. Nors, subjektyvia mano skonio receptorių nuomone, šie keksiukai neprilygsta superšokoladiniams, bet vis tiek labai labai skanūs. Ypač rekomenduotina valgyti geriant kavą – tada išvis kaip pasaka tirpsta burnoje 😉

Reikės:

  • 400 g miltų;
  • 250 g kepiniams skirto margarino;
  • 250 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 100 mililitrų juodos kavos (pyliau daugiau, nes esu tikra kavamanė!:));
  • 4 a.š. kakavos;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Saujos kavos pupelių (nebūtina, bet kaip papuošimas – labai gražu ;));

Paruošimas:

Iš pradžių rekomenduočiau palikti margariną kurį laiką šiltoje vietoje, kad jis taptų minkštas minkštas, nes jį reikės išsukti su cukrumi (aš turėjau bėdų, nes margarinas buvo ką tik ištrauktas iš šaldytuvo… :)). Taigi, kai išsukome margariną su cukrumi iki gražios vientisos masės, tai mušame kiaušinius, vėl gražiai viską išmaišome. Tada dedame kepimo miltelius, kakavą, vanilinį cukrų, pilame kavą (ją tiesiog reikia užpilti karštu vandeniu ir palaukti, kol nusės kavos tirščiai, arba pilti per sietelį, kad tirščiai nepatektų į tešlą), po truputėlį beriame miltus ir viską gerai išmaišome. Štai ir turime kvapnią tešlą – ją dedame į keksiukų kepimo formeles, apibarstome kavos pupelėmis ir pašauname į orkaitę (kepame apie 180 C, maždaug 15-20 min., galima patikrinti dantų krapštuku, ar tešla jau iškepusi).

Skanaus! 😉

Parašykite komentarą