Pastaruoju metu labai pamėgau trintas sriubas – jos ir sočios, ir skanios. Taigi pagaminau tirštą vištienos sriubą.
Reikės:
- Kelių vištienos filė gabaliukų;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 2 mažų bulvių;
- 2 kubelių sultinio;
- Svogūno;
- Riekelės batono;
- Prieskonių;
Paruošimas:
Į puodą su vandeniu sudedame vištieną (supjaustytą gabaliukais), supjaustytas morkas ir bulves. Svogūnus pakepiname ant aliejaus ir sudedame į tą patį puodą. Viską verdame sultinyje tol, kol bulvės ir morkos nesuminkštės. Tada sultinį nupilame, o likusias daržoves ir vištieną pertriname su trintuvu. Sultinį įpilame atgal ir vėl viską pertriname trintuvu. Batoną paskrudiname ant keptuvės, kai įpilame sriubą į lėkštę, uždedame ant jos skrebučius. Galima įdėti ir grietinės 😉
Receptas paimtas iš interneto platybių, patobulintas savarankiškai 🙂
Skanaus!
Super!
Mano patobulinimai: kartu su svogunais svieste pakepinau ir imeciau puodan kmynu ir muskato prieskoniu, labai tiko.
Turėtų būti tikrai labai skanu su tais patobulinimais! 🙂