Prisipažinsiu, nelabai mėgstu cukinijų sezono, nes paprastai neturiu žalio supratimo, ką iš jų ruošt 😀 Tačiau prisiklausius, kad visi aplink tik ir kepa cukinijų blynelius ir prisiminusi, kokius skanius kepdavo vaikystėje mama, nutariau, kad reik pabandyt ir man 🙂 Aišku, kažkoks dešimtasis jausmas pasakė man parduotuvėje, kad reikia dar nupirkt varškės, nes ji puikiai tiks šiam receptui, nors originaliame recepte, kurį ruošiausi išbandyti, varškės nebuvo nė kvapo 😀 Bet! Mano tas jausmas labai pasiteisino, todėl rekomenduoju šį receptą!!! 🙂
Reikės:
- Cukinijos (naudojau gal kokius 300 g)
- Varškės (naudojau liesą, vieną pakelį, kuris sveria apie 180 g)
- 2 kiaušinių
- 4-5 skiltelių česnako
- 3-4 didelių šaukštų miltų
- Grietinės pagardinimui
- Pipirai, druska
Paruošimas:
- Cukiniją nulupame, nuplauname. Sutarkuojame burokine tarka.
- Įspaudžiame česnaką
- Atskirame inde suplakame du kiaušinius su pipirais ir druska
- Į indą su tarkuotomis cukinijomis dedame varškę. Viską gerai išmaišome.
- Pilame kiaušinių plakinį.
- Viską gerai išmaišome, dedame miltų (tiek, kad tešla taptų “blynine“).
- Kepame blynelius ant įkaitintos keptuvės (ant aliejaus).
Štai ir viskas! Siūlau valgyti su grietine, nors puikiai tiktų ir, pavyzdžiui, “Kastinys“ 🙂
Skanaus!