Blynai · Miltiniai patiekalai

Cukinijų blyneliai su varške

Blyneliai

Prisipažinsiu, nelabai mėgstu cukinijų sezono, nes paprastai neturiu žalio supratimo, ką iš jų ruošt 😀 Tačiau prisiklausius, kad visi aplink tik ir kepa cukinijų blynelius ir prisiminusi, kokius skanius kepdavo vaikystėje mama, nutariau, kad reik pabandyt ir man 🙂 Aišku, kažkoks dešimtasis jausmas pasakė man parduotuvėje, kad reikia dar nupirkt varškės, nes ji puikiai tiks šiam receptui, nors originaliame recepte, kurį ruošiausi išbandyti, varškės nebuvo nė kvapo 😀 Bet! Mano tas jausmas labai pasiteisino, todėl rekomenduoju šį receptą!!! 🙂

Reikės:

  • Cukinijos (naudojau gal kokius 300 g)
  • Varškės (naudojau liesą, vieną pakelį, kuris sveria apie 180 g)
  • 2 kiaušinių
  • 4-5 skiltelių česnako
  • 3-4 didelių šaukštų miltų
  • Grietinės pagardinimui
  • Pipirai, druska

Paruošimas:

  1. Cukiniją nulupame, nuplauname. Sutarkuojame burokine tarka.
  2. Įspaudžiame česnaką
  3. Atskirame inde suplakame du kiaušinius su pipirais ir druska
  4. Į indą su tarkuotomis cukinijomis dedame varškę. Viską gerai išmaišome.
  5. Pilame kiaušinių plakinį.
  6. Viską gerai išmaišome, dedame miltų (tiek, kad tešla taptų “blynine“).
  7. Kepame blynelius ant įkaitintos keptuvės (ant aliejaus).

Štai ir viskas! Siūlau valgyti su grietine, nors puikiai tiktų ir, pavyzdžiui, “Kastinys“ 🙂

Skanaus!

Parašykite komentarą