Antrieji patiekalai · Idėjos · KITAIP · Miltiniai patiekalai · Mėsa

Koldūnai KITAIP

Neseniai mano mylimas kolega Tadas bandė mane sugėdinti, kai išgirdo, jog pasakiau draugui, kad vakarienei išsivirtų koldūnų. Sako, tai pagamink ką nors, nereikia pusfabrikačiais žmogaus maitint 🙂 Visiškai pritariu šiam požiūriui, BET kartais labai labai norisi valgyti ir reikia pagaminti ką nors greitai ir skaniai. Koldūnai – pats idealiausias pasirinkimas. Aišku, kalbu apie tuos, pirktinius (nors galima ir pačiam pasigaminti, vėliau užsišaldyti ir turėti ateičiai – kada nors tai būtinai padarysiu…). Taigi šiandien išaušo ta diena, kai po darbo buvau LABAI ALKANA, o šaldytuve turėjau nebaigtą pakelį koldūnų. Visi esame įpratę juos tiesiog išsivirti, pagardinti grietine ir valgyti, bet man nepatinka tokie “išklerę“ koldūnai, todėl siūlau ir Jums juos pasiruošti kiek KITAIP (pradedama naują rubriką šiame blog’e ;)):

Reikės:

  • Koldūnų (pirktinių, kiek tik norit ir kokių tik norit);
  • Grietinės (kokių 3 šaukštų);
  • Gabaliuko sviesto (visai nedidelio);
  • Fermentinio sūrio;
  • Druskos ir pipirų;

Paruošimas:

Koldūnus išverdame įprastu būdu – pasūdytame vandenyje. Imame indą kepimui, dedame į jį grietinę (kad padengtų visą dugną) ir metame sviesto gabaliuką. Apibarstome pipirais (jų galima ir nedėti, jei nemėgstate). Ant viso šito “mišinio“ dedame koldūnus. Kepame orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie 10 min., tada užbarstome sutarkuotą sūrį ir dar pakepame apie 5 min., kol sūris išsilydys. Ir… valgome!

Labai labai skanaus 😉

Reklama

1 mintis apie “Koldūnai KITAIP

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s