Helovyniška moliūgų uogienė

Kol vieni visaip pjaustė ir skaptavo moliūgą Helovynui, aš į reikalą pažiūrėjau kiek kitaip – nusprendžiau būti praktiška ir išsivirti moliūgo uogienės🙂 Mama įsiūlė pusę moliūgo, kažką su juo reikėjo daryti. Rezultatas manęs tikrai nenuvylė, ši uogienė-tyrė tinka ir bandelėms, ir blynams ir netgi vištienai. Niam niam!

Reikės:

  • Pusės didelio moliūgo;
  • Dviejų didelių apelsinų;
  • 3 vidutiniškų obuolių;
  • Vienos didelės citrinos;
  • 0,5 kg cukraus;

Paruošimas:

Moliūgą nuplauname, išimame sėklas, nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Obuolius nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Apelsinus gerai nuplauname, sutarkuojame odelę, patį apelsiną supjaustome kubeliais. Tą patį darome su citrina – odelę sutarkuojame, o likusią dalį supjaustome kubeliais. Ant visko beriame cukrų (cukraus kiekis iš esmės priklauso nuo to, kokio saldumo norite uogienės) ir paliekame per naktį. Puode atsiras visų supjaustytų vaisių sulčių, kuriose viską ir virsime. Uogienę verdame apie 3 val. ant nedidelės ugnies, kol viskas galutinai suminkštės ir sutirštės. Išvirę viską sutriname blenderiu. Niam niam, tikrai labaaaaaaai skanu:) Receptas paimtas iš interneto platybių ir modifikuotas😀

Skanaus!

Įrašo “Helovyniška moliūgų uogienė” komentarų: 1

  1. Atgalinė nuoroda: Saldus blynų tortas | Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s