Naminis paštetas

image

Išbandžiau turbūt patį paprasčiausią naminio pašteto receptą🙂 Jį pasiūlė mano sesuo, tai ir susigundžiau😀 Jeigu mėgstate paštetą, rekomenduoju!

Reikės:

  • 500 g vištos kepenėlių (aš dariau su kalakuto)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 50 g sviesto
  • 1 lauro lapas
  • Druska, pipirai
  • 1 stiklinė vandens
  • Aliejaus kepti
  • Duonos (kurią labiausiai mėgstat)

Paruošimas:

1. Morką nuskutame, svogūną nulupame. Morką supjaustome grežinėliais, svogūną smulkiau.

2. Į keptuvę pilame aliejų, į įkaitintą dedame svogūną ir kepame, kol suminkštės.

3. Į keptuvę dedame morkas ir kepenėles. Pilame stiklinę vandens, 2/3 a.š. druskos, kelis žiupsnius pipirų, lauro lapą, palaukiame, kol vanduo užvirs.

4. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname viską apie 30 min. Tada nukeliame dangtį ir dar pakepame apie 10 min, kol vanduo beveik visiškai išgaruos.

5. Viską atvėsiname, tada į kepenėles dedame sviestą (kuris turi būti kambario temperatūros), viską sublenderiuojame.

6. Tepame ant mėgstamos duonos.

Skanaus!:)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s