Jautienos salotos su rukola ir balzamiko padažu

image

Puikios, greitai paruošiamos ir gaivios salotos kaip tik vasariškai vakarienei (ir nesvarbu, kad lyja :))

Reikės:

  • Jautienos (500 g)
  • Rukolos lapelių 200 g (lietuviškai gražgarstė)
  • Raudono svogūno
  • 5 didesnių ridikėlių
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 100 ml balzamiko padažo
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus

Paruošimas:

  1. Jautieną supjaustome nedideliais gabalėliais, dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardiname druska ir pipirais ir kepame kol apskrus (kiti kepa po 3 min kiekvieną pusę, bet man patinka gerai iškepusi jautiena)
  2. Supjaustome ridikėlius ir svogūną
  3. Kitoje keptuvėje gaminame padažą: pilame balzamiko padažą, dedame cukrų ir svogūnus, kaitiname ant nedidelės ugnies ir maišome, kol padažas sutirštės
  4. Į lėkštę dedame rukolą, kad uždengtų dugną, tada dedame ridikėlius, ant jų – svogūnus su padažu, o galiausiai ir jautieną.

Rekomenduoju valgyti su skrebučiais🙂

Skanaus!

 

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s