Puikios, greitai paruošiamos ir gaivios salotos kaip tik vasariškai vakarienei (ir nesvarbu, kad lyja :))
Reikės:
- Jautienos (500 g)
- Rukolos lapelių 200 g (lietuviškai gražgarstė)
- Raudono svogūno
- 5 didesnių ridikėlių
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 100 ml balzamiko padažo
- Druskos, pipirų
- Aliejaus
Paruošimas:
- Jautieną supjaustome nedideliais gabalėliais, dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardiname druska ir pipirais ir kepame kol apskrus (kiti kepa po 3 min kiekvieną pusę, bet man patinka gerai iškepusi jautiena)
- Supjaustome ridikėlius ir svogūną
- Kitoje keptuvėje gaminame padažą: pilame balzamiko padažą, dedame cukrų ir svogūnus, kaitiname ant nedidelės ugnies ir maišome, kol padažas sutirštės
- Į lėkštę dedame rukolą, kad uždengtų dugną, tada dedame ridikėlius, ant jų – svogūnus su padažu, o galiausiai ir jautieną.
Rekomenduoju valgyti su skrebučiais 🙂
Skanaus!
Reklama