Iššūkis: Canneles

canneles

PAGALIAU! Pagaliau prisiruošiau savarankiškai išsikepti Cannelių🙂 Turbūt visi esate ragavę šiuos skanius pyragaičius ir atkreipę dėmesį į du dalykus – visų pirma, šis dalykėlis yra ŽIAURIAI skanus, visų antra, labai brangus🙂 Nors, jeigu pažvelgtumėm į jų sudėtį, iškart kyla klausimas – KODĖL? Manau, kad dėl to, kad joms reikia skirti nemažai laiko. Bet pasiryžau ir tikrai nesigailiu. Kadangi kepiau pirmą kartą pagal šį receptą: čia, tai galėsiu pasidalinti savo patirtimi ir klaidom😉

Visų pirma buvo nemažas iššūkis surasti Cannelių formelę. Radau silikoninę “Senukuose”. O tada, aišku, reikia susikaupti ir padaryti tešlą, kuri pasidaro labai lengvai, BET ją reikia “brandinti” 24 val. ar net 48 val.🙂 Taigi, pasiraitojam rankoves ir pirmyn:

Reikės:

  • 0,5 l pieno
  • 2 kiaušiniai ir 2 tryniai
  • 3 valg. šaukštai skystos vanilės (aš nedėjau, nes neturėjau, bet manau, kad galima naudoti ir tiesiog vanilinį cukrų)
  • 1-2 valg. šaukšto romo (naudojau rudą)
  • 250 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 100 g miltų
  • Druskos
  • Formelėms aptepti: sviesto ir rudojo cukraus

Paruošimas:

  1. Taigi, kaip jau minėjau, tešlą ruošiame dieną prieš kepimą. Į puodą beriame miltus ir cukrų, žiupsnelį druskos. Viską išmaišome.
  2. Į kaitinimui skirtą puodą pilame pieną, romą ir skystą vanilę (jeigu naudosite vanilinį cukrų, tai berkite jį prie birių produktų, t.y. prie miltų ir cukraus). Kaitiname, kol pienas užvirs.
  3. Atskirame puode išlydome sviestą. Kol jis lydosi, į miltų ir cukraus masę mušame kiaušinius, viską gerai išmaišome. Tada atsargiai ir pamažu įmaišome išlydytą sviestą.
  4. Ant paruoštos tešlos pilame užvirusį pieną (dar karštą) ir vėl viską labai gerai išmaišome. Kai pravės, tešlą statome į šaldytuvą 24-48 val.

Kepimas (kita, ar dar kita diena)

5. Iš pradžių paruošiame kepimo formą: aptepame sviestu, pabarstome ruduoju cukrumi.

6. Ištraukiame tešlą iš šaldytuvo ir gerai permaišome. Samčiu arba šaukštu pripildome formeles (DĖMESIO: čia buvo pirmoji mano klaida🙂 tešla reikia užpildyti maždaug 2/3 formelės, ne visą!)

7. Įkaitiname orkaitę iki 260 laipsnių, tada Canneles pašauname į orkaitę ir kepame apie 5-15 min 250 laipsnių temperatūroje. Aš kepiau apie 10 min, kol viršus pradėjo ruduoti. Tešla pradeda burbuliuoti ir “virti” – tai geras ženklas🙂

8. Tada sumažiname temperatūrą iki maždaug 170 laipsnių ir kepame 50-60 min. Kadangi mano forma yra silikoninė, tai mano canneles pradėjo lipti į viršų, tai aš tada tiesiog su mediniu pagaliuku dariau jose skylutes ir kišau atgal😀 Bet manau, kad čia dar mano klaida buvo ta, kad per daug tešlos įdėjau🙂

9. Likus maždaug 20 min iki kepimo pabaigos, formą perkėliau į orkaitės viršų, kad paruduotų gražiai. Mano naudotas kepimo režimas: kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio🙂

Esu skaičiusi, kad Canneles skaniausios kitą dieną. Reiks išbandyt😉 Nors ir ką tik iškeptos taip pat labai skanios🙂

Skanaus!

Įrašo “Iššūkis: Canneles” komentarų: 1

  1. rodos, pamiršau parašyti vieną labai svarbų dalyką – taip, tešla turi būti skysta, netgi skystesnė nei tokia, kurią darote lietiniams🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s