Trinta pomidorų sriuba

Pomidorai

Šaldytuve turėjau kelis užsilikusius pomidorus, kuriuos jau reikėjo kažkaip panaudot, kad nereikėtų išmesti (nekenčiu, kai tenka išmesti maistą). Sugalvojau, kad reikia pagaminti trintą pomidorų sriubą, nors pati nemėgstu pomidorų😀 Tačiau ši sriuba gavosi tikrai skani, vyras suvalgė net dvi lėkštes!🙂

Reikės:

  • Šviežių pomidorų (naudojau 4 didelius)
  • 1 svogūno
  • 3 didelių skiltelių česnako
  • 1 morkos
  • Prieskonių (naudojau druską, pipirus ir bazilikus)

Paruošimas:

  1. Pamerkiame pomidorus į karštą vandenį kelioms minutėms, kad būtų lengviau nulupti jų odeles
  2. Supjaustome svogūnus, česnakus ir morkas. Dedame į keptuvę ir kepame vis pamaišydami (ant aliejaus)
  3. Nulupame pomidorų odeles, supjaustome pomidorus nedideliais gabaliukais ir dedame į tą pačią keptuvę
  4. Kepančias daržoves paprieskoniuojame – dėjau druskos, pipirų ir bazilikų, bet viską galima dėti pagal skonį
  5. Kepame, kol daržovės suminkštės. Tada viską sudedame į puodą, pilame 2 stiklines vandens ir pastatome virti ant nedidelės ugnies
  6. Verdame apie 30 min, o tada viską sutriname blenderiu
  7. Skanu sriubą valgyt su paskrudintais skrebučiais🙂

Skanaus!

Įrašo “Trinta pomidorų sriuba” komentarų: 1

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s