Moliūgų virtinukai su sūriu

FullSizeRender

Kai tik gaunu moliūgą (nes pati tai jo tikrai neperku), tai turiu galvos skausmą – ką pagaminti nežinau (trinta sriuba jau spėja atsibosti), o išmesti gaila… Todėl šįkart pagalvojau, kad pabandysiu kažką naujo – virtinukus su moliūgu. Darbo daugiau nei su sriuba, bet visai skanu🙂

Reikės:

  • apie 500 g moliūgo
  • apie 100 g sūrio (naudojau paprastą fermentinį)
  • miltų (iš akies)
  • prieskonių (druska, pipirai, kiti mėgstami)
  • svogūno
  • grietinės

Paruošimas

  1. Nulupame moliūgą, supjaustome nedideliais gabaliukais, metame į puodą ir verdame tol, kol suminkštės (aš dar dėjau du sultinio kubelius, kad įgautų pikantiškesnio skonio)
  2. Kai moliūgai suminkštėja, nupilame vandenį, o moliūgų gabaliukus sutriname arba sugrūdame, kad gautųsi moliūgų tyrė. Pagardiname prieskoniais
  3. Į moliūgų tyrę dedame sutarkuotą sūrį, gerai išmaišome. Tada pamažu dedame miltus ir gerai išmaišome. Miltų dedame tiek, kad gautume tešlą, panašią į bandelių, kuri nebeliptų prie rankų.
  4. Iš tešlos padarome ilgą “gyvatę” ir ją pjaustome gabaliukais. Metame virti į verdantį, pasūdytą vandenį
  5. Verdame apie 15 min, tuo tarpu supjaustome svogūną ir pakepiname jį keptuvėje ant nedidelės ugnies. Į keptuvę dedame išvirtus virtinukus, gerai išmaišome, paprieskoniuojame. Galiausiai dedame grietinės ir kelias minutes virtinukus patroškiname grietinės padaže.
  6. Štai ir viskas🙂 Skanaus!!😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s