Lietiniai su kumpiu ir sūriu

Lietiniai

Esu išbandžiusi labai daug įvairiausių lietinių receptų, bet šis – pats tobuliausias. Patys lietiniai išeina tokie, kad norisi juos valgyt su bet kuo arba išvis be nieko🙂 Kai pamačiau šį receptą, tai buvau kiek skeptiška, nes niekada į lietinių tešlą nepyliau verdančio vandens ir nedėjau krakmolo. Nors ir šįkart krakmolo nedėjau, nes tiesiog neturėjau, bet ir be jo lietiniai gavosi pasakiški! O vyras liepė nuo šiol juos kepti TIK pagal šį receptą😀 Tad dalinuosiu šiuo gėriu su Jumis😉

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • Pusės stiklinės pieno;
  • Pusės stiklinės verdančio vandens;
  • 50 g sviesto;
  • Stiklinės miltų; (originaliame recepte – pusė stiklinės miltų ir pusė – krakmolo)
  • Kumpio ir sūrio (arba kito įdaro – čia pagal Jūsų norus)

Paruošimas:

  1. Į dubenį mušame du kiaušinius, įberiame žiupsnelį druskos. Gerai išplakame.
  2. Ištirpiname sviestą. Sviestą pilame į kiaušinių plakinį, gerai išmaišome. Pilame pieną.
  3. Pamažu beriame miltus ir plakame masę. Kai miltai išsimaišys, pilame verdantį vandenį. Viską gerai išmaišome.
  4. Leidžiame tešlai pastovėti 30 min. Tuo metu ruošiame įdarą – supjaustome kumpį nedideliais kubeliais, sutarkuojame sūrį
  5. Lietinių tešlą pilame ant įkaitintos keptuvės. Apkepiname iš abiejų pusių. Į lietinio vidurį dedame įdaro ir susukame jį kaip voką arba kitokiu būdu, koks Jums patinka🙂

Viskas. Skanaus!!🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s