Traškios čili tortilijos

tort

Siūlau Jums savo labai skanių ir paprastai pagaminamų tortilijų receptą. Jos būna gana aštrios, bet daug kas priklauso ir nuo to, kokius dėsite prieskonius ir kokį padažą🙂

Reikės:

  • Tortilijos paplotėlių (paprastai parduoda po 8)
  • Jautienos faršo (400 g)
  • Vienos vidutinio dydžio raudonos paprikos
  • Konservuotų pupelių pomidorų padaže
  • Raudono svogūno
  • Sūrio (naudojau “Džiugą”)
  • Prieskonių (naudojau klasikinius meksikietiškus)
  • Padažas (naudojau Texicana Salsa)

Paruošimas:

1. Iš pradžių paruošiame tortilijų įdarą. Ant nedidelės ugnies pakepiname nedidelėmis juostelėmis supjaustytą papriką. Kepame apie 10 min, kad paprika suminkštėtų.

2. Kai paprika suminkštėja, dedame faršą, gerai išmaišome. Beriame prieskonius. Kepame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių. Kai faršas bus iškepęs, sudedame pupeles (aš didžiąją dalį skysčio nupyliau, bet ne visą). Visą įdarą patroškiname dar kokias 10 min. (ant nedidelės ugnies). Galima dar įberti pipirų, jeigu trūksta aštrumo🙂

3. Svogūną supjaustome nedideliais gabaliukais.

4. Imame tortilijos paplotį, aptepame jį iš vidaus padažu. Dedame į patį vidurį mūsų paruošto įdaro, dedame keletą svogūnų ir viską apibarstome sūriu. Tortilijas susukame ir, jeigu reikia, galima jas pasmeigti mediniu pagaliuku, kad neišsiskleistų. Tokias susuktas apkepame ant keptuvės, ant nedidelės ugnies.

Štai ir viskas🙂 Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s