Lietiniai su grybų padažu

image

Labai mėgstu lietinius blynus! Jie gali būti praktiškai su bet kuo ir aš jų suvalgysiu daug🙂 Mano mama ir senelė prikepdavo kalną lietinių ir mes valgydavome juos su spirgučių padažu, bet kadangi gyvenu su vegetaru, spirgučiai uždrausti🙂 Todėl išbandžiau grybų padažą ir mums labai patiko!

Reikės:

Lietiniams:

  • 4 kiaušiniai
  • 2-3 šaukštai sviesto (ištirpdyto)
  • 2 stiklinės pieno
  • 1 stiklinė miltų
  • Prieskonių (jei valgysite sūriai – druskos, jei saldžiai – cukraus)

Padažui:

  • Dėžutės pievagrybių
  • Šviežių krapų
  • Grietinės (kelių didelių šaukštų)
  • Druskos, pipirų

Paruošimas:

Viskas labai paprasta – giliame dubenyje suplakame kiaušinius, dedame druską ar cukrų, gerai išmaišome. Ištirpdome sviestą, pilame į masę. Tada supilame pieną ir pamažu įmaišome miltus. Štai tešla ir paruošta. Lietinius kepame įkaitintoje keptuvėje (iš pat pradžių kepiau ant sviesto, bet vėliau nieko nebereikėjo, nes pačioje tešloje yra sviesto). Iš tokios masės gaunasi apie 15-20 lietinių. Įkaitiname kitą keptuvę, kurioje ištirpdiname sviesto gabaliuką, dedame supjaustytus pievagrybius ir kepame juos ant nedidelės ugnies. Dedame prieskonius pagal skonį. Metame supjaustytus krapus. Kai grybai suminkštės, dedame kelis šaukštus grietinės ir viską patroškiname kokias 5 min. Viskas, padažas paruoštas!🙂 Jeigu norėsite lietinius neštis į darbą, galima grybų padažą į juos tiesiog įvynioti🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s