Antrieji patiekalai · Mėsa

Česnakinė kiaulienos nugarinė, kepta orkaitėje

Kiaulienos nugarinėKai šaldytuve netikėtai randi didelį gabalą kiaulienos nugarinės, belieka tik sugalvoti, ką iš jos padaryti 🙂 Nutariau iškepti orkaitėje. Receptas – mano sesers vyro Danielio, bet be truputėlio improvizacijos neapsiėjo 🙂 Nesu didelė kiaulienos fanė, bet šis variantas man labai patiko. Jokių riebių padažų, minkšta ir sultinga mėsytė – žodžiu, labai labai skanu 🙂

Reikės:

– 1 kg kiaulienos nugarinės;

– 4 česnako skiltelių;

– Alyvuogių aliejaus;

– Druska, pipirai;

– Žolelių ir česnako mišinys (arba kiti prieskoniai, kokius turite namie);

Paruošimas:

Iš pradžių kiaulienos nugarinėje padarome “kišenes“ – įpjauname išilgai, lyg pjautume riekelėmis, bet nepjauname iki galo. Gaunasi tokia “armonika“. Visą nugarinę (ir kišenėse taip pat) įtriname druska, pipirais ir žolelių mišiniu. Į kišenes dedame mažomis skiltelėmis supjaustytą česnaką. Nugarinę įvyniojame į foliją, dedame į kepimo indą. Galima į indą įpilti vandenuko, kad nepridegtų. Kepame 200 C laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Pačiame gale atidengiame nugarinę ir leidžiame jai gražiai apskrusti 🙂

Skanaus!

Reklama

2 mintys apie “Česnakinė kiaulienos nugarinė, kepta orkaitėje

  1. ačiū, kad radote klaidą 🙂 Taip, alyvuogių aliejumi reikėtų įtrinti mėsą, ir pilti jo į “kišenes“ taip pat, kad nebūtų per sausa 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s