Virti varškėtukai

Virti varškėtukaiLabai lengvas patiekalas (tiek pagaminimo prasme, tiek apskritai “lengvas” maistas), bet aš labai labai mėgstu šiuos varškėtukus. Vasarai kaip tik🙂

Reikės:

  • 200 g varškės (naudojau neriebią);
  • 1 kiaušinio;
  • 5 šaukštų miltų;
  • 3 šaukštelių cukraus;
  • Grietinės;
  • Nedidelio gabaliuko sviesto;

Paruošimas:

Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinį, dedame cukrų ir miltus. Viską gerai išmaišome. Masė turi būti lipni. Ant lentelės pabarstome miltų ir rankomis suformuojame ilgas “gyvates”🙂 Tada jas supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Užkaitiname vandenį, varškėtukus dedame į verdantį vandenį ir palaukiame, kol jie apvirs ir išplauks į paviršių. Ištraukę iš puodo, dedame ant jų nedidelį gabaliuką sviesto, kelis šaukštus grietinės ir cukraus (jeigu norite:)). Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s