Vištienos sparneliai su česnakine plutele

Vištienos sparneliaiŠiuos vištienos sparnelius pradėjau gaminti labai seniai, bet vis neturėjau kaip įdėti receptą, nes kai tik iškepdavau, viskas būdavo tuojau pat suvalgoma🙂 Bet tai yra turbūt labiausiai visų giriamas mano receptas. Jo istorija paprasta – bandžiau pagaminti Buffalo wings, bet paskutinę akimirką apsižiūrėjau, kad neturiu vieno iš pagrindinių ingridientų padažui ir teko improvizuoti🙂 Bet rezultatas ne tik nenuvylė, bet netgi labai pateisino lūkesčius🙂

Reikės:

  • Vištienos sparnelių;
  • Kečupo (originaliam, t.y. mano recepte naudojamas klasikinis “Heinz”);
  • Vorčesterio padažo;
  • Tabasco padažo
  • Česnako;
  • Česnako granulių;

Paruošimas: 

Vištienos sparnelius pjauname per vidurį, kad iš vieno sparnelio gautųsi du gabaliukai (pjaukite ten, kur kaulo sujungimas). Ruošiame padažą: kečupą, vorčesterio ir tabasco padažą sumaišome, įspaudžiame daug daug česnako (viską naudokite “iš akies” :)). Pilame padažą ant sparnelių ir gerai išmaišome, paliekame marinuoti (geriausia per naktį, bet minimum 1 val.). Prieš kepant sparnelius apvoliojame česnako granulėse. Kepame 200 laipsnių temperatūroje tol, kol sparneliai gražiai apskrus. 

Tikrai labai skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s