Saldus blynų tortas

Saldus blynų tortasŠiemet Užgavėnėms dariau saldų blynų tortą🙂 Draugai įvertino ir sakė, kad buvo labai skanu. Tiesa, tešlą blynams šiemet užmaišė mano mama, bet blynų tešla iš esmės yra gana paprastas dalykas🙂 Šio torto esmė – prikepi didelių blynų ir tepi ant jų viską, ką randi šaldytuve ir ne tik🙂 Žodžiu, daug vietos improvizacijai😉

Reikės:

  • 250 g miltų;
  • 625 ml pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 a.š. cukraus;
  • Uogienės (bet kokios. Aš naudojau juodųjų serbentų ir moliūgų);
  • Kondensuoto pieno;
  • Nutellos;
  • Klevų sirupo;

Paruošimas:

Išplakame kiaušinį su pienu ir cukrumi, pamažu įmaišome miltus. Tešla turi būti skysta, bet ne per skysta, žodžiu, kad galėtų iškepti blynas🙂 Kepame ant nedidelės ugnies aliejuje. Iškeptą blyną aptepame pasirinktu įdaru (kaip ir minėjau, jų gali būti kokių tik norite), dedame kitą blyną ant viršaus ir taip tepame kiekvieną sluoksnį vis kitokiu įdaru🙂 Ant viršutinio (paskutinio) blyno pilame klevų sirupo. Labai skanu ir labai taip “užgavėniška”🙂

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s