Kepiniai · Pyragai · Saldūs patiekalai · Skanumynai · Sūris · vegetarams

Cheesecake’as su “Philadelphia” sūriu

Iškepti tikrą sūrio pyragą man visada buvo iššūkis ir pagaliau aš tai padariau!!:) Šio pyrago skonis visiškai nesiskiria nuo to, kurio galima paragauti Coffee Inn’e (o kas ragavo, žino, kad tai yra tiesiog nuostabus pyragas). Aišku, jį pagaminti kainuoja išties nemažai, BET jis to vertas. Rekomenduoju pabandyti visoms, nes nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti…:)

Reikės:

  • 2 pakelių sausainių “Du gaideliai”;
  • 100 g sviesto;
  • 500 g “Philadelphia” sūrio (original);
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 3 šaukštų kukurūzų krakmolo;
  • 2 a.š. vanilinio cukraus;
  • 200 g grietinės;
  • 4 kiaušinių;
  • 1 stiklinės cukraus;

Paruošimas:
Iš pradžių sumalame sausainius (galima su blenderiu), dalį sausainių trupinių paliekame pyrago pabarstymui. Ištirpiname sviestą, jį supilame į sausainių trupinius, gerai išmaišome ir masę paskirstome (ir gerai priplojame) kepimo formoje. Pagrindą kepame 10 min maždaug 150 laipsnių temperatūroje. Tuo metu paruošiame sūrio masę: į dubenį sudedame sūrį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Dedame grietinę, išmaišome. Gerai suplakame kiaušinius ir juos atsargiai įmaišome į sūrio masę. Maišome tol, kol ji pasidarys pūri. Sūrio masę išklojame ant jau atvėsusio pagrindo ir pyragą kepame apie 40 min 150 laipsnių temperatūroje. Pyrago vidurys turi judėti jį pakračius, vėliau jis sustings. Iškeptą ir atvėsusį pyragą paliekame šaldytuve (geriausiai per naktį). Galiausiai jį pabarstome likusiais trupiniais.

Manau, skaniausia jį valgyti su kava 🙂 Bet jis yra labai sotus ir gana saldus, todėl nesipjaukite sau didelio gabalo:)

Skanaus!

Advertisements

15 minčių apie “Cheesecake’as su “Philadelphia” sūriu

  1. Sveiki :). Labai seniai norėjau iškepti cheesecake’ą kaip iš Coffee inn’o, todėl labai apsidžiaugiau radusi Jūsų receptą, kuriame sakoma, kad pyragas identiškas kavinės garsiajam sūrpyragiui. Tik gal galėtumėte pasakyti, kelių centimetrų yra ši Jūsų kepimo skarda? Ir man smalsu, ar nesijaučia kiaušinių ir ar jų čia ne per daug? Kadangi kituose receptuose, kur reikia 4 kiaušinių, eina proporcingai ir philadelphios ar kito sūrio – apie 850g-1kg, o pas Jus tik 500g.
    😉

  2. Labas 🙂

    Mano kepimo skarda yra 24 cm 🙂 ne, kiaušinių nesijaučia ir jų tikrai ne per daug, nes vieną sykį man pritrūko vieno kiaušinio ir pyrago vidurys nesustingo 😦 Na, man pagal šitą receptą visada išeina labai labai skaniai. Tik aš į masę nededu daug vanilinio cukraus, jeigu norite, kad Jūsų pyragas būtų panašesnis į Coffee Inn’inį, tai įdėkite daugiau vanilinio cukraus. O dar pagrindas Coffee Inn turi daugiau sviesto, šito pyrago pagrindas toks sausesnis, bet vis tiek labai labai skanus 🙂

    1. Aš kepiau jau kelis kartus pagal šį receptą ir man labai labai jaučiasi kiaušiniai – atrodo, kad valgyčiau omletą su sausainiais… Nežinau, kodėl taip yra – reikės pamėginti arba įdėti daugiau sūrio, arba mažinti kiaušinių. Ir konsistencija man gaunasi gerokai kietesnė nei coffee inn pyrago. Bet apskirtai tai labai skanus pyrgas, reikia tik truputį kiekvienąkart pagal save kažko pridėt, kažko atimt. 🙂

      1. Taip, viską reikia daryti pagal save!:) Nežinau kodėl, bet man kiaušiniai niekada nesijaučia.. gal tai priklauso nuo jų dydžio?:)

  3. sveiki, isbandziau sita jusu receptuka. viskas butu buve gerai jei butumete patikslinusi ka su kiausiniais konkreciai reikia daryti. Ar atskirti baltymus nuo tryniu, ar plakti juos atskirai ar kartu, ar is vis neplakti ir pan. Nes pagal Jusu recepta as supratau kad juos reikia atskirai isplakt (neatskiriant trynio) ir supilt i surio mase ir toliau viska plakt. Kai tai padariau isgavau skystos grietineles mase. Nors kol kiausiniu dar nebuvau idejus mase buvo standi. Po kiausiniu plakinio idejimo surio mase kad ir kiek plakiau buvo skysta kaip skysta grietinele. Uzpyliau ant pagrindo i forma, idejau kepti maniau gal sustings bekepant, apstingo tik vos vos. Idejau i saldytuva, laikiau 2 paras. Apstingo dar vos vos bet matesi kad vis viena nesustingo iki galo. Kai pjoviau pyraga ta surio dalis isbego leksteje ir gavosi tarsi tas sausainiu pagrindas aplietas be proto saldzia grietinele. Tai va 😦 Patarimas kitiems besiruosiantiems gamint pagal si recepta issiaiskint situacija del kiausiniu..

    1. Inga, taip, teisingai, kiausinius reikia isplakti atskirai, neatskiriant trynio. Ir isplakus juos atsargiai, pamazu imaisyti i surio mase (kaip ir parasyta recepte). Taip, surio mase buna labiau skysta nei standi, taciau keista, kad Jums nesustingo, nes kiek kartu esu gaminusi pati pagal sita recepta, tai skystokas lieka tik pats viduriukas, bet veliau ir jis sustingsta, kai palaikai saldytuve. Man dar nera buve atvejo, kad pyragas nesustingtu.. O su kiausiniais viska padarete gerai, tad greiciausiai priezastis ne juose 🙂

  4. Justina, labai smagu, kad patiko 🙂 o valgete is karto, ar veliau? Nes paliktas per nakti pyragas visiskai sustingsta ir buna tvirtos konsistencijos 🙂

  5. Na man gavosi tik siek tiek is skonio panasus i cofeino surio pyraga…iskeptos surio mases konsistencija visiskai ne tokia….be to, dejau per puse maziau cukraus, nes jei butu buvusi pilna stikline, tikrai butu per saldus pyragas ir suruma permustu. Teks ieskoti kazkokios ceffee inn’o pyrago paslapties, nes man jis super skanus! Vilniuje skaniausias surio pyragas.

    1. Živile,

      man gaunasi būtent tokio skonio 🙂 Nežinau, nuo ko tiksliai tai priklauso. Cukraus niekada nebūna per daug ir jis man (ir kitiems ragaujantiems) niekada nebūna per saldus. Bet čia turbūt tiesiog skonio reikalas! Jeigu rasite geresnį variantą, pasidalinkite ir su manimi, būtinai išbandysiu 🙂

  6. Dekui , receptas labai geras ir puikus . Zinoma , palaikius pora valandu saldytuve buvo nepakankamai sustinges ir ne toks skanus , taciau kai valgeme praejus nakciai buvo ziauriai gerai! Siuo metu darau si pyraga antra karta , nes drauge , jau kamantineja kada gi vel padarysi ta pyraga…

    1. Labai smagu, kad patiko 🙂
      Taip, pyragas tikrai skanesnis kažkiek pastovėjęs, turbūt nėra nieko geriau nei šis pyragas prie rytinės kavos “kitą dieną” 🙂

  7. Sveika,
    Cheesecake’as išėjo tobulas!
    Viską dariau pagal receptą, tik daugiau sviesto (kad nebūtų sausas pagrindas) ir vanil.cukraus! Idealus, ačiū labai! Pavyko nustebinti vaikiną.:)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s