Mėsos kukuliai užkepti grietinės padaže

Šį kartą nustebinau pati save… Jau ilgai kėsinausi į šiuos kukulius, labai ilgai juos norėjau pagaminti, nes seilė ėmė tįsti vos pažiūrėjus į nuotraukas, kurių pilnas internetas. Receptų taip pat visokių yra, bet nenaudojau kažkokio konkretaus, tiesiog “iš akies”🙂 Pagaliau tai įvyko ir pirmasis blynas tikrai neprisvilęs! Šie kukuliukai išėjo labai labai skanūs, suvalgiau per 5 min🙂 Tikrai visiems rekomenduoju!

Reikės:

  • 500 g mėsos faršo (aš dariau iš kiaulienos);
  • Vienas kiaušinis;
  • Vienas kvadratinio batono gabaliukas;
  • Mėsos prieskoniai;
  • Česnakiniai pipirai (iš esmės prieskonius galima keisti pagal skonį);
  • Druskos;
  • Mažas indelis grietinės (200 g);
  • 50 g sviesto;
  • Džiovintų krapų (jeigu netyčia turite šviežių – dar geriau!)

Paruošimas:

Dedame faršą į dubenį, įmušame kiaušinį, sutrupiname batoną. Įberiame visus prieskonius (pagal skonį) ir viską labai gerai išminkome. Iš faršo formuojame kukuliukus, dedame į kepimo indą vieną šalia kito. Gaminame padažą: inde išlydome sviestą, sudedame grietinę ir įberiame krapų (nelabai daug, kokius du žypsnelius), maišome ir truputėlį pakaitiname (apie 5 min.). Visą padažą užpilame ant kukuliukų. Pašauname į orkaitę, įkaitintą 180 C. Kepame apie pusvalandį. Labai skanu su bulvių koše, bet galima valgyti ir su ryžiais, ir su makaronais.

Skanaus!😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s