Blynus mėgstu jau nuo pat vaikystės. Mano a.t.a senelė Marija gamindavo labai skanius blynus ir lietinius. Keptuvę jį patepdavo lašiniais, o kiekvieną iškeptą blyną – sviestu. Mmm… labai skanu 🙂 Blynus skaniai gamina ir mano mama, todėl būtų keista, jeigu nemokčiau jų kepti 🙂 Taigi, šį kartą blyneliai su sūriu ir kumpiu.
Reikės:
- 0,5 l pieno;
- 3 kiaušiniai;
- 100 g miltų;
- Žiupsnelis druskos;
- Aliejaus kepti;
- Grietinės;
- Sūrio gabalas;
- Kumpio gabaliukas;
Paruošimas:
Į gilų indą įmušame kiaušinius, beriame druską, miltus, pilame pieną. Visą masę labai gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių. Tešla turėtų būti skystoka, tokia, kad būtų lengva ją tolygiai greitai paskirstyti ant keptuvės. Kepame ant sviestu apteptos keptuvės. Į iškepusio blyno vidų dedame sutarkuotą sūrį ir supjaustytus kumpio gabaliukus. Blyną sudedame kaip voką. Vėliau jį apkepiname ant aliejaus, kad sūris išsilydytų. Pagardiname grietine.
Skanaus! 🙂