Traški vištiena su saldžiarūgščiu česnakiniu padažu

Prieš kelias dienas vienas mano geras draugas Andrius sugėdino mane, kai išgirdo mane šnekant telefonu su savo draugu ir sakant jam, kad važiuojam į kinų restoraną, nes noriu kinų maisto. Andrius tada pasakė: tokio maisto galima pasigaminti ir namuose. Na tiesa, ta proga šiandien su draugu suruošėme pačią skaniausią vakarienę, tokią, kurią galima pavadinti “apsilaižysi pirštus”. Taip jau atsitiko, kad man labai gerai sekasi iškepti vištieną, o draugui – paruošti padažą. Žodžiu, esame ideali pora🙂 Pasiterlioti reikės, bet rezultatas tikrai to vertas😉

Reikės:

  • Vištienos filė;
  • Kiaušinių;
  • Krakmolo;
  • Sojų padažo;
  • Druskos;
  • Aliejaus kepimui;
  • Ryžių;

Padažui reikės:

  • 2 galvas česnako;
  • 2-3 šaukštai medaus;
  • Citrinos;
  • Šaukštas sojų padažo;
  • Aliejaus kepimui;

Paruošimas:

Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Vištieną supjaustome juostelėmis, apipilame sojų padažu ir paberiame druskytės. Tada kiekvieną juostelę išmirkome kiaušinių plakinyje ir vėliau “išvoliojame” krakmole ir metame į juosteles į įkaitintą aliejų (mes sugalvojome greitesnį būdą – kiaušinio plakinį įpilti į dubenį, kur yra juostelės, gerai viską išmaišyti, į paprastą maišelį sudėti krakmolą, keletą juostelių ir gerai pakratyti – žymiai greičiau viskas vyksta ;)). Padažas ruošiamas šitaip: įkaitiname aliejų keptuvėje, sumetame labai smulkiai supjaustytą česnaką. Kai česnakas apskrus, dedame medų, ištirpiname. Kai medus ištirps, supilame citrinos sultis ir sojos padažą, gerai viską išmaišome ir išjungiame. Prie vištytės ir ryžių galima dar papjaustyti morkų – labai skanu!

Skanaus!😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s