Kai ateina braškių sezonas ir jau nusibosta jas trinti su cukrumi, pradedi ieškoti kitų idėjų. Viena iš jų yra virtinukai su braškėmis. Skonis yra pasakiškas, o pagaminimas labai lengvas! 😉
Reikės:
- Braškių;
- Cukraus;
- Pakelio varškės;
- Šaukšto miltų;
- Šaukšto krakmolo;
Paruošimas: Į dubenį sudedam varškę, cukrų (pagal skonį), miltus ir krakmolą. Viską gerai išmaišome, kol gaunasi vientisa masė. Tada imame braškę, apvoliojame ją cukruje, o tada užlipdome ją mase ir padarome tokį kamuoliuką, kaip matote nuotraukoje. Labai svarbu užlipdyti visas skyles, kad nepatektų vandens į vidų Tą patį darome ir su likusia mase. Virtinukus dedame į verdantį vandenį ir verdame tol, kol jie nepradės plūduriuoti paviršiuje. Kol virtinukai verda, pasiruošiame užpilą – tiesiog sutriname braškes su cukrumi (galima kaip užpilą naudoti paprastą grietinę arba jogurtą – pagal skonį ). Išimame išvirusius virtinukus iš puodo ir patiekiame užpildami užpilu
Receptas paimtas iš supermama.lt
Skanaus!
P.S. iš tokio kiekio ingridientų gaunasi 4 vidutinio dydžio virtiniai