Desertai · Saldūs patiekalai · Varškė

Virtinukai su braškėmis

VirtinukaiKai ateina braškių sezonas ir jau nusibosta jas trinti su cukrumi, pradedi ieškoti kitų idėjų. Viena iš jų yra virtinukai su braškėmis. Skonis yra pasakiškas, o pagaminimas labai lengvas! 😉

Reikės:

  • Braškių;
  • Cukraus;
  • Pakelio varškės;
  • Šaukšto miltų;
  • Šaukšto krakmolo;

Paruošimas: Į dubenį sudedam varškę, cukrų (pagal skonį), miltus ir krakmolą. Viską gerai išmaišome, kol gaunasi vientisa masė. Tada imame braškę, apvoliojame ją cukruje, o tada užlipdome ją mase ir padarome tokį kamuoliuką, kaip matote nuotraukoje. Labai svarbu užlipdyti visas skyles, kad nepatektų vandens į vidų :) Tą patį darome ir su likusia mase. Virtinukus dedame į verdantį vandenį ir verdame tol, kol jie nepradės plūduriuoti paviršiuje. Kol virtinukai verda, pasiruošiame užpilą – tiesiog sutriname braškes su cukrumi (galima kaip užpilą naudoti paprastą grietinę arba jogurtą – pagal skonį ;) ).  Išimame išvirusius virtinukus iš puodo ir patiekiame užpildami užpilu :)

Receptas paimtas iš supermama.lt

Skanaus!

P.S. iš tokio kiekio ingridientų gaunasi 4 vidutinio dydžio virtiniai :)

Parašykite komentarą