Kibinai

Kibinai Kibinus mėgsta bene visi, taip pat ir aš, todėl išmokau juos gaminti namuose. Tešla yra tokia skani, kad į ją galime dėti bet ką. Vieną kartą, per taip vadinamą “Kibinų vakarą” dviems draugėms vegetarėms įdėjau tiesiog ryžių salotų su daržovėmis iš prekybos centro ir joms labai patiko. Tačiau tradiciniai kibinai yra, be abejo, su mėsa, tad tokį receptą ir pateikiu😉

Tešlai reikės:

  • 1 kg miltų;
  • 450 g margarino;
  • 200 g grietinės;
  • 4 kiaušinių;
  • Šiek tiek druskos;

Įdarui reikės:

  • 1 kg sprandinės arba faršo (tos mėsos, kurią labiausiai mėgstate);
  • 3 didelių svogūnų;
  • Pusės pakelio vegetos;
  • Šlakelio kefyro;

Paruošimas:

Į miltus sumetame margarino gabaliukus, rankomis jį išminkome. Tada įmušame tris kiaušinius ir vieną baltymą (vieną trynį paliekame tepimui), įberiame druskos, įdedame grietinę. Minkome iki tol, kol tešla nelips prie rankų. Mėsą supjaustome gabaliukais, įdedame supjaustytą svogūną, priekonius, pilame šiek tiek kefyro. Kol darome įdarą, tešla turėtų pastovėti šaldytuve ~30 min. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir suformuojame rutuliukus, juos iškočiuojame, į vidurį dedame mėsos ir suformuojame kibinus. Juos patepame likusiu kiaušinio tryniu (kad gražiai apskrustų). Pašauname į orkaitę ir laukiame, kol jie taps ,,auksiniai” :)

Originaliajame recepte į įdarą reikėtų dėti 50 g margarino ir pilti šiek tiek vandens, tačiau man skaniau būna su kefyru😉

P.S. Iš šitos masės gaunasi apie 30 vidutinio dydžio kibinų. Stenkitės, kad tešla būtų ne per plona, kadangi ji gali plyšti, o tada visas skanumėlis išbėgs🙂

Receptas paimtas iš YOUTUBE

Skanaus!

Įrašo “Kibinai” komentarai: 3

  1. Atgalinė nuoroda: Kibinai su grybais ir ryžiais « Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s