Traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Sveiki! Pagaliau prisiruošiau paruošti traškią vištieną, kurią taip mėgstu :) Vištiena pagal ši receptą išėjo tikrai labai skani ir traški, bet padažas arba man nepavyko, arba man buvo tiesiog neskanus, bet pabandyti vis tiek verta, kas žino, gal Jums patiks ;)

Reikės:

  • Vištienos filė;
  • Kiaušinių baltymų;
  • Krakmolo;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 stiklinių apelsinų arba ananasų sulčių;
  • 2 a.š. sojų padažo;
  • 1 a.š. acto;
  • Aliejaus kepimui;
  • Ryžių;
  • Druskos;

Paruošimas:

Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Vištienos filė supjaustome juostelėmis. Giliame dubenėlyje sumaišome krakmolą su truputėliu druskos. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinių baltymus (kuo daugiau vištienos, tuo daugiau baltymų reikės). Į keptuvę supilame aliejų ir labai gerai jį įkaitiname, tada vištienos gabaliuką išmirkome kiaušinio plakinyje ir gerai apvoliojame krakmole. Metame į keptuvę ir kepame tol, kol susidarys traški plutelė.

Padažą gaminame taip: keptuvėje ištirpiname medų ir ant jo pakepiname susmulkintą česnaką. Tada įpilame 1,5 stiklinės sulčių. Viską gerai išmaišome. Supilame sojų padažą ir actą. Tada likusias sultis sumaišome su a.š. krakmolo – tam, kad padažas būtų tirštesnis – ir įpilame į keptuvę. Gerai išmaišome ir padažas paruoštas!

Šį receptą radau pasinaudojusi GOOGLE viename forume :)

About these ads

13 minčių apie „Traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

  1. Baltymų naudokite tiek, kiek reikės. Galite pvz., pradėti nuo dviejų, o jeigu pasibaigs, tai plakite dar :) Tikiuosi Jums patiks ;)

  2. Pingback: Kokie buvo mano 2010-ieji? « Skanaus!

  3. Sveiki Vytai,

    Papasakokite prašau, kiek reikia dėti imbiero ir pipiriukų? Ar pagal skonį? :) reikės kurią dieną išbandyti :)

  4. Taip tas padažas yra problema :D kiek kavinėse teko valgyti ir kiek namuose dariau, na atrodo skanus, bet kažko lyg trūksta, bandžiau ir skirtingus receptus su papildomais ingredientais, bet kažkokio geresnio rezultato nepasiekiau. Visgi mėsa yra pakankamai sausa ir padažo prašosi, kol kas geriausia ką priderinau – tai spanguolinis padažiukas, dažnai tiekiamas su kalakutiena, žinoma truputi prigesinto skonio, žodžiu paragausit ir matysit ar norisi švelnesnio ar tinka. Jeigu norisi kažkokio aštresnio (nors tai jau nebebus saldžiarūgštė vištiena) turinčio gerą kick‘a padažo, man tiko kario pagrindu ruoštas padažas su medumi(tik medaus nepadauginkit), šalia dar labai tinka kepti baklažano arba cukinijos griežinėliai. Problema tik tame, kad moterys dažnai atsisako valgyti, bijodamos , kad nenubėgtų makiažas, nes ašarėlę ir nevieną tikrai išspaudžia. ;)

  5. Sveiki, i padaza pyliau ananasu sultis, dar dejau truputi pomidoru padazo ir medaus, cesnako, dar idejau saldytu zirneliu bei krakmolo, isejo tikrai vienas is skaniausiu, kuriuos esu darius :))

  6. as tai padaza darau toki :) : pakepinu morkytes su ciut aliejaus ir vandenuko ,poto ipilu vorcesterio padazo ant virsaus ir medaus idedu pora saukstu ,pamaisau kol patirsteja ir dar citrinos sulciu ipilu ,va toks padaziukas kaip kinieciu restorane :)

  7. ACIUUUU!!!! ka tik labai skaniai pavalgem :))) kadangi namie nebuvo nei apelsinu nei ananasu sulciu, tai labai super suejo greifrutu siek tiek praskiestos, atsirado toks nedidelis pikantiskumas :)

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s