Farširuota paprika

Rusiškame forume radau įdarytos arba kitaip farširuotos paprikos receptą, tad nusprendžiau išbandyti. Rezultatas buvo tikrai labai skanus ;)

Reikės:

  • Kelių nedidelių paprikų;
  • Mėsos faršo (naudojau kiaulienos/jautienos);
  • Pakelio ryžių;
  • Didelės morkos;
  • Didelio svogūno;
  • Prieskonių;

Paruošimas:

Paprikas gerai nuplauname, nupjauname viršūnėles ir išskobiame vidų. Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustome nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuojame ir visa tai pakepiname ant aliejaus. Į dubenį sudedame faršą, ryžius ir pakepintus svogūnus su morkomis, paprieskoniuojame (aš naudojau prieskonius, kuriuos nusipirkau Kaziuko mugėje – česnakiniai pipirai. Niam niam :)). Viską gerai išmaišome ir šia mase prifarširuojame paprikas. Į puodą pritarkuojame morkų, įpilame padažiuko (galima sumaišyti grietinę su pomidorų padažu, o aš naudojau Vilniaus pikantišką), ant šios masės “pastatome” paprikas, t.y. jos turi viršūnėlėmis žiūrėti į viršų. Ant faršo dar pyliau Vilniaus pikantiško padažo, galima užtarkuoti sūrio (bet tą rekomenduočiau daryti kai jau paprikos bus minkštos). Įpilame vandens maždaug iki paprikų vidurio. Uždengiame puodą ir troškiname paprikas apie 40 min. ant nedidelės ugnies. Paprikas galima patiekti su padažais arba su sultiniu, kuriame jos buvo troškinamos.

Receptas paimtas iš rusiško receptų forumo.

Skanaus!

About these ads

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s