Maskarponės tortas “Gaiva”

Maskarponės tortasAr tik man nusibodo tie visi parduotuviniai tortai, kurie dažniausiai būna labai saldūs ir labai riebūs? Būtent dėl to aš pradėjau gaminti tortą pati – pigiau, skaniau, sveikiau (nes nežinia, ko ten prigrūda į parduotuvinius tortus). Šis tortas man patinka dėl to, kad jis yra labai lengvai pagaminamas, o be to, labai skanus ;)

Reikės:

  • Maskarponės sūrio (perku didesnį indelį, dažniausiai būna prie sūrių, mėlyname indelyje);
  • Jogurtas (tinka natūralaus skonio, tačiau aš dažniausiai pasirenku pagal tai, su kokiais vaisiais/uogomis darysiu tortą);
  • Plakamoji grietinėlė (200 g);
  • Sausainių “Du gaideliai” pakelis; (gali būti ir kiti sausainiai, tik nepirkite SELGA – juose per daug sviesto);
  • Sviesto ~100 g;
  • Konservuotų persikų (arba kokių kitų uogų/vaisių);
  • Želatinos (apie 30 g);

Paruošimas:

Visų pirma padarome pagrindą – sausainius ištriname mėsos maltuve arba šiaip su kokiu prietaisu, kad iš jų liktų tik džiūvėsiai :) Tada ant ugnies išlydome sviestą ir supilame į sausainių masę. Išmaišome ir mase išklojame formą. Tada formą dedame į šaldytuvą ir jai ten geriau pasilikti tol, kol ruošime kitus sluoksnius ;) Maskarponės sūrį dedame į didelį indą, tada supilame apie 200 g jogurto, želatiną ištirpiname ir irgi supilame į masę, išspaudžiame citrinos, rekomenduočiau įdėti ir cukraus (pagal skonį). Galima į šią masę supjaustyti ir vaisių (na čia irgi pagal skonį, kas kaip mėgsta) ;) Tada išplakame grietinėlę, kol ji pasidaro standi ir dedame ją į sūrio masę. Viską rekomenduočiau išplakti mikseriu. Gautą masę supilame ant sausainių formelėje, padedame į šaldytuvą kokiems 15 min. Vėliau dedame persikus ant viršaus (iš karto dėti nerekomenduoju, nes jie gali tiesiog paskęst ;) ). Palaikome tortą apie dvi valandas šaldytuve. Na ir idealiausias variantas, kad tortas pastovėtų per naktį, bet jeigu netinka šis variantas, galima jį valgyti iš karto po to, kai jis pilnai sustingsta :)

Receptas paimtas iš interneto platybių, patobulintas savarankiškai (pavadinimas mano ir idėja šį tortą daryti su persikais irgi mano) :)

Skanaus!

About these ads

4 thoughts on “Maskarponės tortas “Gaiva”

  1. MASKARPONES SURIS 500GR ,I JI DETI CUKRAUS, PAN 3 SAUKSTUS, TRUPUTI CUKR PUDROS, VANILINIO cukraus, IR ATSALDYTOS KAVOS, KURIOS PVZ NEISGERETE RYTE, O JEIGU DAR TORTO PAGRINDAS APSLAKSTYTAS KAVOS LIKERIU, FANTASTIKA, VIRSU PAPUOSTI BANANAIS, AVIETEM SALDYTOM AR TIESIOG KAKAVA PABARSTYTI,AR AGUONOM KA TURITE.KARTOJU-SKONIS NEREALUS

  2. Pingback: Kokie buvo mano 2010-ieji? « Skanaus!

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s